Velkommen 2011

Bestill boken fra NNPC i vår nettbutikk.nnpc omslag lav 1

Nordens flotteste bilder samlet mellom to permer.

Du bestiller boken her

 

 

 

 

 


Årets nordiske naturfotograf 2011

Arnfinn Johansen er kåret til årets nordiske naturfotograf 2011. Arnfinn Johansen vant tittelen med dette bilde av bjørn, fotografert i Finland.


foto arnfinn johansen
Foto: Arnfinn Johansen

Les mer om vinneren av tittelen årets nordiske naturfotograf her

Last ned pressemelding og bilder her


 


Vinnerbildene for NNPC 2011

Vinnerbildene for Nordic Nature Photo Contest 2011 er nå offentliggjort. Klikk her for å se vinnerbildene.

 


 

Prisseremoni 29. Mars

Prisvinnere og presse kommer til prisseremonien som starter tirsdag 29 mars klokken 18:30 på de naturhistoriske museumene på Tøyen (Botanisk hage). Under prisseremonien vil de premierte motta sine priser. Konfransier under prisseremonien vil være Arne Nævra. NRK sender intervju med vinnerne i ut i naturen samme kveld klokken 19:45.

Utendørsutstillingen med vinnerbildene fra konkurransen er klar, denne blir satt opp under prisutdelingen. Boken med de premierte bildene fra konkurransen lanseres også samme kveld. Boken ligger allerede ute til salgs på Natur&Foto sin nettbutikk.

Etter prisutdelingen legges også alle bildene fra konkurransen ut her på konkurransesidene.

Ps: frem til prisutdelingen får du gratis frakt på boken. Boken sendes ut dagen etter prisutdelingen, og deles ut til alle vinnere og premierte under prisseremonien.

 


 


4500 innsendte bilder til NNPC

Arne Nævra, Jari Peltomäki og Baard Næss var samlet i Drøbak for juryering av de innsendte bildene til NNPC. En forjury bestående av Svein Grønvold, Merci Abrahamsen og Kai Jensen hadde på forhånd kategorisert og gjennomgått alle bildene. Et rikt og mangfoldig utvalg ble sendt videre til hovedjuryen.

Hovedjuryen fikk med seg Svein Grønvold som sekretær, noe som sikret en anonym og stødig presentasjon av alle bildene. Nivået på bildene var meget høyt, og juryen satt til nærmere kl 0300 før den endelige vinneren kunne kåres. Juryens sammensetning har bidratt til et variert og spennende utvalg vinnerbilder. Det vi kan røpe er at det finnes mange fotografer som får innbydelse til den store seremonidagen 29. mars. Vi har nå resultatene, men disse blir ikke offentliggjort før den 29.3 og den store premieutdelingen på De naturhistoriske museene på Tøyen i Oslo.

Vi minner om at utendørsutstillingen med de premierte bildene blir åpnet samme kveld i museumshagen. Utstillingen vil være på plass i to måneder. Årboken med de premierte bildene blir også lansert denne dagen.

Alle de premierte vil bli kontaktet innen 10. februar. Har du ikke hørt fra oss innen denne datoen er dessverre ikke bildet ditt blant de premierte.

Med vennlig hilsen

Juryen NNPC 2011

Ved / Juryformann Arne Nævra

 


 

Nordic Nature Photo Contest 2011 er nå stengt

Vi takker alle som har deltatt. Vi gjør oppmerksom på at en forjury vil plukke ut bildene som går til finalen. Hver enkelt som får sine bilder videre til finalen blir kontaktet, og bedt om å sende inn høyoppløselig fil. Dette for å kontrollere kvaliteten på bildene. Om det er tvilstilfelle på kvalitet, og vi ikke har de høyoppløselige bildene kan dette påvirke juryens avgjørelse. Vi anbefaler deg å ha høyoppløselige filer klare, i tilfelle dine bilder skulle gå til finalen.

Jurymøtet er 25. januar. Prisutdeling er 29. mars.

 


 

Siste nytt!

Vinnerne på NRK "Ut i naturen"

Vi er veldig glade over at NRK vil presentere vinnerne fra Nordic Nature Photo Contest 2011. Presentasjonen vil bli gjort i programmet “Ut i naturen", kanskje det beste utstillingvindu en kan få. Dette er med på å fremme fotografen, naturfotografiet og engasjementet rundt natur og miljø.

 
Natur&Foto inviterer til Nordic Nature Photo Contest 2011 (NNPC)


Magasinet Natur&Foto ble startet med en visjon om å fremme nordisk naturfoto og det gode naturbildet. Nå gir vi det nordiske naturfotografiet enda et løft, ved å invitere til tidenes naturfotokonkurranse, Nordic Nature Photo Contest 2011. (NNPC 2011)


Med premier for hele 400 000,- norske kroner.


Med fantastisk natur, et unikt lys, og en storslagen fauna og flora står den nordiske naturen i en særklasse. Dette ønsker vi å løfte frem med Nordic Nature Photo Contest. Konkurransen er internasjonal og åpen for alle. Alle innsendte bilder, unntatt kategorien fotoreisen, må være tatt i et av de nordiske landene i løpet av de tre siste årene: Norge (Svalbard), Sverige, Finland, Danmark, Island, Færøyene eller Grønland.  

Nordens naturfotograf 2011: den overordnete vinneren av alle kategoriene (unntatt fotoreisen). Vinneren får en utstilling med inntil 40 bilder i A2 sponset av FotoVideo, pluss en flott reise til Svalbard sponset av PolarQuest

Fotoreisen
: Egen klasse for den reiseglade naturfotografen. Her kan du delta med en portfolio bestående av seks naturbilder, fotografert på en og samme tur, et bestemt reisemål hvor som helst i verden. Bildene i denne kategorien deltar ikke i kampen om å bli Nordens naturfotograf 2011.

Truet nordisk natur: Med fokus på hvor sårbar naturen er, så har vi opprettet denne kategorien. Det kan være arter fra rødlista, eller bilder som dokumenterer trusler mot det biologiske mangfoldet på beste visuelle måte. Disse truslene kan være av utbygging, forurensing, faunakriminalitet og så videre. Man kan delta med inntil fem bilder. Premien er 20 000,- (NOK) Sponset av WWF

Nordens unge naturfotograf

Vi har også et sterkt ønske om å fremme fotointeressen blant de unge. Derfor kårer vi "Nordens unge naturfotograf" under 18 år. I denne konkurransen sender du inn en portfolio på åtte naturbilder fotografert i Norden.

 

Videre konkurreres det i følgende kategorier, årets nordiske fuglebilde, årets nordiske pattedyrbilde, årets nordiske landskapsbilde, årets nordiske nærbilde, årets nordiske turbilde, årets nordiske non figurative naturbilde.

Les mer om de ulike kategoriene og premiene
her

Juryen
Bildene blir bedømt av en godt sammensatt jury. Juryformann NNPC 2011 er Arne Nævra. Arne er en av de mest profilerte naturfotografer i Norge gjennom tidene og har en rekke produksjoner for NRK og BBC. Jari Pältomäki fra Finland er en av Finlands aller beste naturfotografer med spesialfelt innenfor fugl. Vi får også en representant fra FotoVideo, samt fotograf og redaktør Baard Næss fra Natur&Foto, mest kjent for sine dyr og fuglebilder.

Sitat fra juryleder Arne Nævras forord til konkurransen.

”En kan ikke annet enn å være imponert. Ikke før har disse driftige menneskene bak Natur&Foto fått i gang et flott magasin med et oppsiktsvekkende opplag på rekordfart, så drar de i gang en fotokonkurranse med like utrolige ambisjoner – på både omfang, arrangement og premier! Ideene bak konkurransen og vedtektene forteller om at dette virkelig kan bli Konkurransen for seriøse og ambisiøse naturfotografer i Norden, og at vinneren med rette kan smykke seg med tittelen Nordens naturfotograf.”

Arne Nævra juryleder NNPC 2011

Årbok
Natur&Foto gir ut en årbok med mange av de premierte bildene, inkludert "Fotoreisen" og Nordens unge naturfotograf". Boken vil også bli solgt i nettbutikken til Natur&Foto.

Målsetning:
Målet vårt med konkurransen er at enda flere skal bli glade i den fantastiske naturen som omgir oss. Gjennom bilder, utstillinger, bøker og reportasjer håper vi å nå ut til folk. Mottoet vårt er:

”Det du blir glad i, vil du også verne om.”

Vi ønsker at konkurransen skal pirre fotolysten til enda flere. Og at engasjementet for naturfotografiet styrkes.

Offentliggjøring av vinnerne
Vinnerne vil bli offentliggjort i pressen. Premieutdelingen vil skje under en seremoni i samarbeid med Naturhistorisk museum på Tøyen i Oslo. Her blir det også en utstilling av vinnerbildene. Vinnerbildene blir selvsagt behørig presentert i magasinet Natur&Foto.

Sponsorer Nordic Nature Photo Contest 2011
Uten velvillige sponsorer ville vi aldri kunnet gjennomført en slik konkurranse. Med sitt engasjement, viser de en positiv og god holdning til naturen. Samtidig har de et ønske om at enda flere skal kunne ta del i både små og store naturopplevelser.

På konkurransens hjemmeside kan du administrere bildene dine, endre, legge til nye etc. frem til 15. januar. Her finner du også reglement og alt annet du trenger å vite. Det koster kroner 200,- å delta. Deltagelse i årets unge nordiske naturfotograf er gratis.

Registrer deg her

 

logo nnpc net 230pxny

Våre hovedsponsorer

Våre sponsorer